dijous, 10 de maig del 2012

Conclusions

Els aprenentatges han estat molt enriquidors, he gaudit al màxim i he crescut professionalment. Així doncs seguidament faig una pinzellada de tot allò que m’ha aportat:

- He conegut una altra vessant del psicopedagog, la part més propera a la intervenció i al diagnòstic dels joves.

- He continuat aprofundint en la tècnica de l’observació i les severs variables.

- He comprovat la importància per part dels docents de posar límits i dur-los a terme per tal que una classe funcioni.

- He conviscut amb el treball en equip i la importància de la coordinació entre professionals.

- M’he submergit en diferents proves i testos diagnòstics que ens ajuden a extreure resultats i patrons.

- He mantingut contacte amb la família de la jove.

- Hem seguit el procés i els passos adequats per qualsevol intervenció.

- Hem hagut de reconduir la intervenció amb la jove donant prioritat a un altre àmbit que no és l’escolar sinó el familiar.


Dir que aquest projecte per finalitzar-se del tot, s’hauria d’esperar a que la jove i la seva familia assisteixin a la teràpia familiar i la duguin a terme, per posteriorment dissenyar les estratègies acadèmiques adequades a aquesta jove i fer la proposta als seus docents, aquest feina s’hauria de fer de cara a l’inici del semestre vinent. Després caldria fer l’avaluació de la proposta feta i l’actitud de la jove en relació a l’aprenentatge.

Així doncs aquest projecte tindria continuïtat per part del psicopedagog del centre i també en relació a la jove.

Com a conclusió, donar les gràcies a totes les persones que m’han acompanyat en aquestes pràctiques, a la psicopedagoga del centre per la seva voluntat i ajuda, a la psicopedagoga de l’EAP per permetre’m acompanyar-la, als treballadors del centre per la seva proximitat, a l’equip directiu per fer-me sentir una més, i a la jove per deixar-me entrar en la seva vida.


2 comentaris:

  1. Felicitats per la intervenció realitzada. Sembla que et sents satisfeta del treball realitzat. Penso que és bó que tu mateixa puguis ser conscient de les propstes de millora que es poden desenvolupar, no només per donar continuïtat sinó també per millorar la pròpia intervenció iniciada amb el teu projecte.
    Thais

    ResponElimina
  2. És un blog molt correcte i mostra una visió general d'algunes de les actuacions que es fan en l'INS. Saps si s'ha començat el tractament terapèutic amb l'alumna i si hi ha algun tipus de coordinació amb la psicopedagoga de l'INS? Com accepta la noia la situació?

    M.Àngels Megías

    ResponElimina